- Asi 600 g jahod
- 500 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 30 g droždí
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce vody
- špetka soli
- mouka na vál
- tvrdý tvaroh
- cukr a mletá skořice na posypání
- máslo na přelití
Droždí rozmícháme s cukrem ve vlažné vodě a vlijeme do prosáté mouky. Přidáme vejtt a špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu, nakrájíme na čtverečky, na každý dáme jahodu, pečlivě zabalíme a zakulatíme. Knedlíky necháme ještě chvíli kynout, pak je vaříme ve vroucí mírně osolené vodě 5-6 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme, propícháme je vidličkou nebo špejlí, posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a skořicí a omastíme rozehřátým máslem.
Poslední tip, trik či komentář