reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kynuté knedlíky s jahodami

 

  • Asi 600 g jahod
  • 500 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 30 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce vody
  • špetka soli
  • mouka na vál
  • tvrdý tvaroh
  • cukr a mletá skořice na posypání
  • máslo na přelití

Droždí rozmícháme s cukrem ve vlažné vodě a vlijeme do prosáté mouky. Přidáme vejtt a špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu, nakrájíme na čtverečky, na každý dáme jahodu, pečlivě zabalíme a zakulatíme. Knedlíky necháme ještě chvíli kynout, pak je vaříme ve vroucí mírně osolené vodě 5-6 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme, propícháme je vidličkou nebo špejlí, posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a skořicí a omastíme rozehřátým máslem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.