knedlíky:
- kynuté těsto podle základního receptu,
omáčka:
- 400 g jahod,
- 100 g krupicového cukru,
- 1 lžička cirtonové šťávy
- 1/2 lžičky strouhané cirtonové kůry,
- 1/2 lžičky mleté skořice,
- 50 ml vody,
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
Vykynuté těsto zlehka propracujeme a nakrájíme na 16 kousků. Z každého kousku vyválíme kuličku a necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou 15 minut kynout. Mezitím si připravíme si jahodovou omáčku. Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme vařit do kastrůlku společně s cukrem. Pokud jsou málo šťavnaté podlijeme trochou vody. Jinak pustí šťávu sami. Když změknou přidáme vodu s rozmíchaným vanilkovým pudinkem a povaříme dvě minuty. Před dovařením ochutíme citronovou šťávou, kůrou a skořicí
Vykynuté knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut. Pak knedlíky otočíme a dováříme další 4 minuty. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned propíchneme vidličkou, aby z nich unikala pára. Rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Nakonec přelijeme lžící másla.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kynute-knedliky-s-jahodovou-omackou-12-6-2009.html
Poslední tip, trik či komentář