reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodový nákyp

Potřebujeme:

  • 5 vajec,
  • 400 g jahod,
  • 180 g krupicového cukru,
  • 180 g hrubé mouky,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 1 citrón,
  • moučkový cukr na posypání

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem a lžící fotonové šťávy na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a nakonec vmícháme prosetou mouku s nastrouhanou kůrou z poloviny citrónu.
Skleněnou zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme bílou strouhankou. Do mísy střídavě dáváme piškotové těsto a nakrájené jahody na kousky. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout a podáváme pocukrované mírně vlahé.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jahodovy-nakyp-24-5-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.