reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kynuté knedlíky s jahodovou omáčkou

knedlíky:

  • kynuté těsto podle základního receptu,

omáčka:

  • 400 g jahod,
  • 100 g krupicového cukru,
  • 1 lžička cirtonové šťávy
  • 1/2 lžičky strouhané cirtonové kůry,
  • 1/2 lžičky mleté skořice,
  • 50 ml vody,
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku

Vykynuté těsto zlehka propracujeme a nakrájíme na 16 kousků. Z každého kousku vyválíme kuličku a necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou 15 minut kynout. Mezitím si připravíme si jahodovou omáčku. Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme vařit do kastrůlku společně s cukrem. Pokud jsou málo šťavnaté podlijeme trochou vody. Jinak pustí šťávu sami. Když změknou přidáme vodu s rozmíchaným vanilkovým pudinkem a povaříme dvě minuty. Před dovařením ochutíme citronovou šťávou, kůrou a skořicí
Vykynuté knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut. Pak knedlíky otočíme a dováříme další 4 minuty. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned propíchneme vidličkou, aby z nich unikala pára. Rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Nakonec přelijeme lžící másla.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kynute-knedliky-s-jahodovou-omackou-12-6-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.