- půlka kostky droždí,
- 1 vejce,
- 100 g cukru krupice,
- 200 ml mléka,
- 100 g hladké mouky,
- tuk na smažení,
- 100 g borůvek,
- 2 lžičky bramborového škrobu,
- citrónová kůra z půlky citronu,
- 1 zakysaná smetana,
- 1 vanilkový cukr (dle chuti),
- cukr moučka na obalení lívanců,
- skořice na obalení lívanců
- škrobová moučka
Kvasnice utřeme společně s cukrem krupice, zalijeme vlažným mlékem, přidáme mouku, zamícháme a necháme vykynout kvásek.Do vykynutého kvásku přidáme vejce, zbytek mléka a hladké mouky, nastrouhanou kůru, vše zamícháme a znova necháme kynout. Vykynuté těsto smažíme na oleji či másle. Hotové lívance obalíme ve směsi moučkového cukru se skořicí. Borůvky uvaříme a poté zahustíme škrobovou moučkou a dochutíme vanilkovým cukrem, zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vše dáme na lívance.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kynute-livance [On-line 21.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář