reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kynuté lívance s borůvkovou omáčkou a zakysanou smetanou

  • půlka kostky droždí,
  • 1 vejce,
  • 100 g cukru krupice,
  • 200 ml mléka,
  • 100 g hladké mouky,
  • tuk na smažení,
  • 100 g borůvek,
  • 2 lžičky bramborového škrobu,
  • citrónová kůra z půlky citronu,
  • 1 zakysaná smetana,
  • 1 vanilkový cukr (dle chuti),
  • cukr moučka na obalení lívanců,
  • skořice na obalení lívanců
  • škrobová moučka

Kvasnice utřeme společně s cukrem krupice, zalijeme vlažným mlékem, přidáme mouku, zamícháme a necháme vykynout kvásek.Do vykynutého kvásku přidáme vejce, zbytek mléka a hladké mouky, nastrouhanou kůru, vše zamícháme a znova necháme kynout. Vykynuté těsto smažíme na oleji či másle. Hotové lívance obalíme ve směsi moučkového cukru se skořicí. Borůvky uvaříme a poté zahustíme škrobovou moučkou a dochutíme vanilkovým cukrem, zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vše dáme na lívance.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kynute-livance [On-line 21.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.