reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kynutý mandlový višňový koláč

8 porcí

  • 40 dkg mouky
  • 3 dkg droždí
  • 1 polévková lžíce krystalového cukru
  • 3 dl mléka
  • 3 vejce
  • 5 dkg másla
  • 8 dkg práškového cukru
  • 40 dkg vypeckovaných višní
  • 15 dkg plátků mandlí
  • strouhanka
  • špetka soli

Z droždí, krystalového cukru a vlažného mléka připravíme kvásek.

Vajíčka rozmícháme s rozpuštěným máslem, práškovým cukrem a špetkou soli. Přidáme mouku a vykynutý kvásek. Důkladně propracujeme a necháme asi 40 minut vykynout na teplém místě.

Vykynuté těsto mírně prohněteme na vále vysypaném moukou, zaprášíme moukou a vyválíme.

Hotové těsto položíme na plech vysypaný strouhankou. Povrch posypeme plátky mandlí a položíme višně, které jsme předtím promíchali s malým množstvím krystalového cukru.

Vložíme na 40 až 45 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podáváme posypané práškovým cukrem.

Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3893

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.