reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Langoše

6−8 porcí

  • 200 g brambor typu C vařených ve slupce
  • 30 g droždí
  • asi 300 ml mléka
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 400 g polohrubé mouky
  • ½ dl slunečnicového oleje do těsta
  • sůl
  • slunečnicový olej na smažení

Na podávání

  • zakysaná smetana
  • drcený česnek se solí a trochu vody

Brambory ještě teplé oloupeme a rozmačkáme dohladka.
Do mísy vsypeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlažného mléka, přidáme cukr a necháme vyběhnout kvásek.
Poté přidáme brambory, zbytek mléka, olej, sůl a zpracujeme hladké těsto, které není příliš tuhé. Zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout. Během kynutí promísíme.
Z vykynutého těsta vykrajujeme porce omaštěnýma rukama v oleji a tvarujeme langoše – placky, které ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme „nastojato“ na savý papír.
Hotové langoše podáváme se zakysanou smetanou nebo je potíráme česnekem rozetřeným se solí a rozmíchaným v troše vody, anebo s obojím.

Zdroj: Langoše; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1166 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.