reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lanýžovo-bramborové noky

Na těsto potřebujeme:

  • 300 vařených pasírovaných brambor,
  • 100 g hrubé mouky,
  • 1 vejce,
  • 2 žloutky,
  • sůl

Na náplň:

  • 100 g lanýžů,
  • 100 g žampiónů,
  • 3 pl velkolisté petrželky,
  • 2 pl lanýžového oleje,
  • 30 g šalotky,
  • máslo na orestování,
  • sůl, pepř

Žampiony a šalotku nasekáme. V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm šalotku a žampiony. Do pánve přidáme lanýže a petržel. Dochutíme lanýžovým olejem, solí, pepřem a necháme vychladnout.

Propasírované vařené brambory, mouku, vejce a olej zpracujeme na těsto. Těsto rozválíme, potřeme vajíčkem a plníme vychladlou náplní. Naplněné noky vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a vaříme 3-4 minuty. Do pánve dáme lžíci másla, vodu z noků a pažitku. Noky servírujeme s lanýži a pažitkovou omáčkou.

Zdroj: Lanýžovo-bramborové noky; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/lanyzovo-bramborove-noky-30-9-2014.html [On-line 03.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.