Na těsto potřebujeme:
- 300 vařených pasírovaných brambor,
- 100 g hrubé mouky,
- 1 vejce,
- 2 žloutky,
- sůl
Na náplň:
- 100 g lanýžů,
- 100 g žampiónů,
- 3 pl velkolisté petrželky,
- 2 pl lanýžového oleje,
- 30 g šalotky,
- máslo na orestování,
- sůl, pepř
Žampiony a šalotku nasekáme. V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm šalotku a žampiony. Do pánve přidáme lanýže a petržel. Dochutíme lanýžovým olejem, solí, pepřem a necháme vychladnout.
Propasírované vařené brambory, mouku, vejce a olej zpracujeme na těsto. Těsto rozválíme, potřeme vajíčkem a plníme vychladlou náplní. Naplněné noky vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a vaříme 3-4 minuty. Do pánve dáme lžíci másla, vodu z noků a pažitku. Noky servírujeme s lanýži a pažitkovou omáčkou.
Zdroj: Lanýžovo-bramborové noky; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/lanyzovo-bramborove-noky-30-9-2014.html [On-line 03.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář