reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lasagne Bolognesi

Ingredience

  • Ragú (máme připraveno ze včerejšího dílu)
  • Bešamel
  • Lasagne
  • Sýr – upéct jednu várku
  • Rozmarýn
  • Tymián
  • Sůl
  • Pepř

Do hrnce s osolenou vroucí vodou vkládáme pláty těstovin. Povaříme je jen krátce, aby změkly. Mezitím si připravíme velkou mísu se studenou vodou. Nastrouháme sýr. Pláty těstovin vyndáváme z vroucí vody a vkládáme do mísy se studenou vodou, aby se neslepily.

Na dno zapékací mísy dáme malé množství ragú a položíme do něj pláty lasagní. Na pláty lasagní opět rozetřeme ragú, pak překryjeme vrstvou bešamelu. Posypeme nastrouhaným sýrem. Pokračujeme následovně: lasagne, ragú, bešamel, sýr. Vrstvíme, dokud nebude zapékací mísa plná. Nádoba by ovšem měla být plná jen asi do tří čtvrtin, aby při pečení omáčka nevytekla do trouby. Povrch zakončíme vrstvou sýru.

Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut při 180 °C. Lasagne musíme po upečení nechat chvilku zchladnout, aby při porcování držely hezky pohromadě.

Bešamel
Ingredience

  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • 50 ml třicetiprocentní smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový květ

V kastrůlku rozpustíme máslo. Až se máslo rozpustí, přisypeme mouku a za stálého míchání ji restujeme asi 5 minut. Poté kastrůlek sundáme z ohně a vlijeme do něj mléko. Metlou pečlivě rozmícháme.

Poté se s kastrůlkem vrátíme na oheň a přilijeme smetanu. Musíme stále míchat, aby se mouka nepřipálila. Vaříme asi 15 minut. Pak kastrol sundáme z ohně. Dochutíme solí, muškátem a pepřem.

Zdroj: Lasagne Bolognesi; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1671-lasagne-bolognesi/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.