reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Španělská bramborová tortilla s hráškem

2 porce

Ingredience

  • 500 g větších brambor
  • 200 g vyloupaného hrášku
  • 200 g hrášku i s lusky
  • 2 dl rostlinného oleje
  • 7 vajec
  • 1 větší cibule
  • Petržel
  • Sůl
  • Pepř

Brambory nakrájíme na kostičky a propláchneme je v sítu. Cibuli nakrájíme na plátky, petržel nasekáme najemno. Na pánvi si rozpálíme olej. Vsypeme do něj kostičky a restujeme je přibližně 7 minut. Vsypeme cibuli a pokračujeme, dokud brambory nezměknou.

Mezitím do misky vyklepneme vejce. Přisypeme do nich nasekanou petržel, přidáme pepř, sůl, a poté vše rozšleháme. Z opečených brambor slijeme přebytečný tuk. Vrátíme je na oheň, přidáme do nich hrášek a rozšlehané vejce. První stranu opékáme zhruba 5 minut. Tortillu obrátíme pomocí talíře. Dopečeme ji, vypneme plotnu a necháme v teple dojít.

Cukrové lusky můžeme jíst syrové, nemají totiž vlákna jako klasický hrášek.

Zdroj: Španělská bramborová tortilla s hráškem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1673-spanelska-bramborova-tortilla-s-hraskem/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.