- 12 plátků lasaní
- 500 g mletého masa
- 200 g mraženého špenátu
- 3 stroužky česneku
- 1 cibulka
- 3 lžíce oleje
- 300 ml smetany
- 300 g sýra (gouda, ementál) sůl
- Pepř
- 3 vejce
- 1 rajský protlak
- oregano
- bazalka
Lasaně uvaříme dle návodu. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme maso a za častého míchání opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, oregano a bazalku a povaříme. Špenát necháme rozmrazit. V misce rozšleháme vejce, přidáme smetanu a nastrouhaný sýr. Do vymazané zapékací mísy položíme 4 plátky lasaní. Na celou plochu přidáme špenát, 1/3 vajec, opět lasaně, mleté maso, 1/3 vajec a zbylé lasaně. Celé zalijeme zbývající 1/3 vajec a zapečeme v troubě dozlatova.
Poslední tip, trik či komentář