reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ledvinky v dijonské omáčce s cibulovým konfitem

Potřebujeme:

  • 200 g králičích ledvinek nebo 4 vepřové nebo 2 telecí ledvinky,
  • 50g prorostlé slaniny,
  • 6 šalotek,
  • 1 lžíci čerstvě strouhaného křenu,
  • 1 lžíci hrubozrnné hořčice,
  • 1 lžíci olivového oleje,
  • 100 ml smetany,
  • 2 lžíce másla,
  • sklenku calvadosu nebo jiné ovocné pálenky,
  • vývar – může být i z kostky,
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Ledvinky rozpůlíme, vykrojíme vnitřní močovody, opláchneme vodou a osušíme. Pro odstranění pachu je můžeme přes noc namočit do mléka. V pánvi rozpálíme olej a osolené a opepřené ledvinky opečeme. Zalijeme calvadosem, alkohol zapálíme a necháme vyprchat. Uvnitř by ledvinky měly zůstat růžové. Vyndáme je z pánve a udržujeme na teple.

Do výpeku přidáme máslo, slaninu a najemno nakrájenou šalotku a opečeme. Přidáme hořčici a šťávu z pečení ledvinek. Vaříme tak dlouho, až se objem tekutiny odpaří na polovinu. Nakonec zjemníme smetanou a osolíme a opepříme. Ledvinky nakrájíme na plátky a chvilku je v omáčce prohřejeme. Při podávání zdobíme čerstvě nastrouhaným křenem.

Konfit:
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, rozebereme je, vložíme do kastrůlku společně s olivovým olejem, přidáme cukr, víno a na pomalém ohni dusíme asi 30 minut.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ledvinky-v-dijonske-omacce-s-cibulovym-konfitem-17-3-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.