reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lepenice s jablky

Ingredience

  • 0,8 kg brambor
  • 4 jablka
  • 1 cibule
  • 50 g sádla
  • 400 g kysaného zelí
  • Cukr
  • 200 ml mléka
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř
  • 100 g špeku

Oloupané brambory začneme vařit, v polovině vaření k nim přidáme oloupaná jablka. Mezitím si orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a na oleji dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli. K té pak přídáme zelí.

Uvařené brambory scedíme a nalijeme k nim ohřáté mléko, poté brambory rozšťoucháme. Zelí s cibulkou posypeme cukrem a přidáme k rozšťouchaným bramborám. Ochutíme solí a majoránkou.

Doporučujeme podávat s vinnou klobásou.

Zdroj: Lepenice s jablky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2422-lepenice-s-jablky/ [On-line 05.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.