Ingredience
- 0,8 kg brambor
- 4 jablka
- 1 cibule
- 50 g sádla
- 400 g kysaného zelí
- Cukr
- 200 ml mléka
- Majoránka
- Sůl
- Pepř
- 100 g špeku
Oloupané brambory začneme vařit, v polovině vaření k nim přidáme oloupaná jablka. Mezitím si orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a na oleji dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli. K té pak přídáme zelí.
Uvařené brambory scedíme a nalijeme k nim ohřáté mléko, poté brambory rozšťoucháme. Zelí s cibulkou posypeme cukrem a přidáme k rozšťouchaným bramborám. Ochutíme solí a majoránkou.
Doporučujeme podávat s vinnou klobásou.
Zdroj: Lepenice s jablky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2422-lepenice-s-jablky/ [On-line 05.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář