- 1 l zvěřinového vývaru
- 160 g vařeného zvěřinového masa
- sůl
- 15 g másla
- 160 g brambor
- 40 g krup
- 100 g kořenové zeleniny
- petrželka
HOUBOVÉ KNEDLÍČKY
- 20 g másla
- 20g cibule
- 100 g hub (stačí žampiony)
- sůl
- 1 vejce
- strouhanka
- petrželka
Nejprve dáme přes noc namočit kroupy a druhý den je propláchneme a uvaříme doměkka. Na másle orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem a přisypeme na kostičky nakrájené brambory. Přivedeme k varu, vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Do polévky přidáme uvařené kroupy, na kostičky nakrájené maso a podle chuti dosolíme, případně dokořeníme. Podáváme s houbovými knedlíčky a nasekanou petrželkou.
HOUBOVÉKNEDLÍČKY:
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme na drobné kousky nakrájené houby a podusíme. Dáme stranou, do podušených hub přimícháme strouhanku, vejce, nasekanou petrželku a osolíme. Tvarujeme malé knedlíčky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Vaříme je 4-5 minut (dokud nevyplavou na povrch).
Poslední tip, trik či komentář