reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lesnická polévka s houbovými knedlíčky

 

  • 1 l zvěřinového vývaru
  • 160 g vařeného zvěřinového masa
  • sůl
  • 15 g másla
  • 160 g brambor
  • 40 g krup
  • 100 g kořenové zeleniny
  • petrželka

HOUBOVÉ KNEDLÍČKY

  • 20 g másla
  • 20g cibule
  • 100 g hub (stačí žampiony)
  • sůl
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • petrželka

Nejprve dáme přes noc namočit kroupy a druhý den je propláchneme a uvaříme doměkka. Na másle orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem a přisypeme na kostičky nakrájené brambory. Přivedeme k varu, vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Do polévky přidáme uvařené kroupy, na kostičky nakrájené maso a podle chuti dosolíme, případně dokořeníme. Podáváme s houbovými knedlíčky a nasekanou petrželkou.

HOUBOVÉKNEDLÍČKY:
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme na drobné kousky nakrájené houby a podusíme. Dáme stranou, do podušených hub přimícháme strouhanku, vejce, nasekanou petrželku a osolíme. Tvarujeme malé knedlíčky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Vaříme je 4-5 minut (dokud nevyplavou na povrch).

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.