Ingredience
- 8 líček z mořského ďasa
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1–2 lžíce hnědého cukru
- 250 ml kokosového mléka
- 150 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce rybí omáčky
- Olej
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 2 jarní cibulky
- 1 limeta
- Bazalka
- Koriandr
Ve woku orestujeme kari pastu, zalijeme ji kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem, dochutíme cukrem a rybí omáčkou a vše provaříme. Líčka očistíme a na pánvi s olejem z obou stran osmažíme.
Do kari omáčky přidáme nakrájenou mrkev, cuketu, papriku a jarní cibulky a pak do ní vložíme opečená líčka. Vše vaříme asi 5 minut. Ochutíme limetovou šťávou a podáváme ozdobené bazalkou a koriandrem.
Zdroj: Líčka z mořského ďasa v červeném kari; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2844-licka-z-morskeho-dasa-v-cervenem-kari/ [On-line 12.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář