reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Linecké těsto

  • 300 g hladké moukylinecke1
  • 150 g tuku nebo másla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 vejce

Do prosáté mouky dáme cukr, rozdrobíme tuk, přidáme žloutek a jedno celé vejce. Pak rychle vypracujeme nejprve nožem, potom rukou v tuhé těsto, které pak necháme alespoň tři hodiny v chladnu odpočinout. Z těsta pak vyválíme plát asi 3 mm tlustý a vypichujeme tvary, které chceme péct. Ty klademe je na plech s pečícím papírem a v prudké troubě pečeme dožluta.

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ šest = 8


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.