reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Linecké těsto

  • 300 g hladké moukylinecke1
  • 150 g tuku nebo másla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 vejce

Do prosáté mouky dáme cukr, rozdrobíme tuk, přidáme žloutek a jedno celé vejce. Pak rychle vypracujeme nejprve nožem, potom rukou v tuhé těsto, které pak necháme alespoň tři hodiny v chladnu odpočinout. Z těsta pak vyválíme plát asi 3 mm tlustý a vypichujeme tvary, které chceme péct. Ty klademe je na plech s pečícím papírem a v prudké troubě pečeme dožluta.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.