reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Linguine gamberi e zucchine – Krevety s pastou

  • 400g linguine (špaget)
  • 1dcl olej extra virgin
  • 16 mražených krevet celých i s hlavou
  • 4 stroužky česneku
  • 2 menší cukety
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 feferonka
  • hrst petrželové natě

Postup
Čištění krevet – otrháme hlavičky, vyloupneme krevetu ze skořápky, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko.
Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě.
Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova a vyndáme. Do pánve vhodíme krevetová telíčka a hlavy, cuketu nakrájenou na nudličky, nasekanou feferonku. Chvíli necháme restovat, poté vyndáme hlavy, vymačkáme je do pánve, zalijeme vínem a přidáme nasekanou petrželku.
Těstoviny dovaříme v omáčce, aby se chutě spojily.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [18.10.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.