Ingredience
- 100 ml podmáslí
- 30 g hnědého cukru
- 20 g droždí
- 1 sáček skořicového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- Olej na opékání
- Sůl
Podmáslí, mouku, droždí, vejce, sůl, skořicový cukr i hnědý cukr dáme do mísy. Zpracujeme, necháme vykynout a začneme péct lívance, ideálně v lívanečníku.
Podáváme s malinovou omáčkou, balsamico redukcí nebo šlehačkou.
Malinová omáčka
Ingredience
- Skořicový cukr
- 5 lžic mražených malin
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- Hnědý cukr
Maliny začneme rozvářet v rendlíku. Přidáme k nim cukr a vanilkový pudink na zahuštění. Pudink minutu provaříme a poté rozmixujeme.
Pokud nemáte rádi semínka, můžete omáčku závěrem propasírovat přes utěrku.
Další možnosti podávání:
Ingredience
- Balsamico redukce
- Smetana na šlehání
Lívance polijeme balsamico redukcí, nebo nazdobíme vyšlehanou smetanou. Všechny možnosti servírování můžeme libovolně kombinovat.
Zdroj: Lívance; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2342-livance/ [On-line 29.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář