reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lívance

Ingredience

  • 100 ml podmáslí
  • 30 g hnědého cukru
  • 20 g droždí
  • 1 sáček skořicového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • Olej na opékání
  • Sůl

Podmáslí, mouku, droždí, vejce, sůl, skořicový cukr i hnědý cukr dáme do mísy. Zpracujeme, necháme vykynout a začneme péct lívance, ideálně v lívanečníku.

Podáváme s malinovou omáčkou, balsamico redukcí nebo šlehačkou.
Malinová omáčka
Ingredience

  • Skořicový cukr
  • 5 lžic mražených malin
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • Hnědý cukr

Maliny začneme rozvářet v rendlíku. Přidáme k nim cukr a vanilkový pudink na zahuštění. Pudink minutu provaříme a poté rozmixujeme.

Pokud nemáte rádi semínka, můžete omáčku závěrem propasírovat přes utěrku.

Další možnosti podávání:
Ingredience

  • Balsamico redukce
  • Smetana na šlehání

 

Lívance polijeme balsamico redukcí, nebo nazdobíme vyšlehanou smetanou. Všechny možnosti servírování můžeme libovolně kombinovat.

Zdroj: Lívance; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2342-livance/ [On-line 29.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.