Suroviny:
- 100 g špaldové mouky
- 50 ml mléka
- 100 g másla
- 1 vejce
- moučkový cukr
- prášek do pečiva
- med
na omáčku:
- plody rakytníku
- cukr
- med
V kastrůlku ohřejte mléko a nechte v něm rozpustit med. Odstavte a pak přisypte mouku, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte vejce a spojte. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo.
V hrnci smíchejte plody rakytníku s cukrem a trochou medu a nechte prohřát.
Na pánvi rozehřejte máslo a usmažte na něm lívance. Talíř posypte moučkovým cukrem, přendejte na něj lívance a posypte rakytníkovým kompotem. Navrch ještě pocukrujte a podávejte.
Zdroj: LÍVANCE ZE ŠPALDOVÉ MOUKY S RAKYTNÍKOVÝM KOMPOTEM; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-s-neobvyklymi-pokrmy [On-line 11.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář