reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lívance

na těsto:

  • 1kg hladké mouky
    100 g cukru krystalu
    1,3 l mléka
    5 vajec
    70 g čerstvého droždí
    sůl
    citrónová kůra
    muškátový květ
    vanilka (vanilkový lusk)

na náplň:

  • měkký tvaroh
    moučkový cukr
    šlehanou smetanu

na omáčku:

  • borůvky
    cukr
    škrob

na ozdobení:

  • mletá skoříce
    tvrdý strouhaný tvaroh
    čerstvé ovoce
    čerstvá máta

Droždí rozetřeme s trochou cukru, zalijeme vlažným mlékem, přisypeme mouku a vymícháme do hladka. Přidáme celá vejce, zbytek cukru, špetku soli a muškátového květu, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilku a hotové těsto necháme v teple vykynout.
Mezitím do měkkého tvarohu utřeného s cukrem opatrně vmícháme našlehanou smetanu a dáme vychladit.
A připravíme si borůvkovou omáčku: Ve vodě rozvaříme třetinu připravených borůvek s cukrem, zahustíme zálivkou ze škrobu a vody, provaříme, vmícháme zbylé borůvky a omáčka na lívance je hotová.
Mezitím máme těsto vykynuté, zamícháme je a můžeme na oleji smažit lívance. Nesmažíme je příliš zprudka, aby nezůstaly uvnitř syrové.
Lívanečky servírujeme na talíř, doplníme utřeným tvarohem, přelijeme borůvkovou omáčkou, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem a ozdobíme čerstvým ovocem, skořicí a snítkou máty.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/24-livance/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.