Ingredience
- losos (filet) 700 g
- citron 1 lžíce
- citronový pepř 1 špetka
- brambory 1 kg
- několik natí jarní cibulky 1 dávka
- kus másla 1 dávka
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- zakysaná smetana 1 kelímek
- listový špenát 1 balení
- mléko 100 ml
- sůl 1 špetka
1. Porce lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou, přidáme citronový pepř a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů maximálně čtvrt hodiny. (Také můžeme upéct celý filet a rybu naporcovat teprve poté.)
2. Mezitím uvaříme brambory, které rozmačkáme s mlékem a máslem. Přidáme nať z jarní cibulky.
3. Na másle nebo oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme opraný listový špenát, lehce podusíme, vlijeme zakysanou smetanu a dochutíme.
Zdroj: Losos s jarní cibulkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/losos-s-jarni-cibulkou [On-line 13.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář