reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Losos Teryiaki

 

Potřebujeme:

  • 600 g lososa,
  • 2 lžíce japonské sojové omáčky,
  • 1 lžíci Mirin vína na vaření (japonské slazené rýžové víno),
  • 2 lžičky vína sake,
  • 1 lžičku cukru,
  • 1 jarní cibulku,
  • 1 zázvor,
  • 1 bílou ředkev

Na malé pánvi povaříme sojovu omáčku, mirin, saké, nastrouhaný oddenek zázvoru, cukr a najemno nakrájenou jarní cibulku. Lososa nakrájíme na menší kostky. Prochladlou směs nalijeme na lososa a necháme marinovat asi 20 minut. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm osušené kousky lososa. Přilijeme marinádu a povaříme asi 4 minuty. Podáváme s nastrouhanou ředkví a rýží
Lososa můžeme též upravit na grilu.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/losos-teryiaki-8-12-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.