Potřebujeme:
- 600 g lososa,
- 2 lžíce japonské sojové omáčky,
- 1 lžíci Mirin vína na vaření (japonské slazené rýžové víno),
- 2 lžičky vína sake,
- 1 lžičku cukru,
- 1 jarní cibulku,
- 1 zázvor,
- 1 bílou ředkev
Na malé pánvi povaříme sojovu omáčku, mirin, saké, nastrouhaný oddenek zázvoru, cukr a najemno nakrájenou jarní cibulku. Lososa nakrájíme na menší kostky. Prochladlou směs nalijeme na lososa a necháme marinovat asi 20 minut. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm osušené kousky lososa. Přilijeme marinádu a povaříme asi 4 minuty. Podáváme s nastrouhanou ředkví a rýží
Lososa můžeme též upravit na grilu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/losos-teryiaki-8-12-2011.html
Poslední tip, trik či komentář