reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Základní omáčka – Velouté

Potřebujeme:

  • 100 g másla,
    4 lžíce hladké mouky,
    400 ml VÝVARU – telecí, drůbeží, rybí,
    100 ml smetany,
    2 žloutky,
    sůl, pepř
  • 2 kuřecí prsíčka supreme,
  • rajský protlak,
  • hříbky nebo žampiony,
  • sardelky

Na másle uděláme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a žloutkem. Velouté omáčku používáme k přelévání pokrmů z ryb, drůbeže, zeleniny a bývá základem pro jiné omáčky.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-zakladni-omacka-veloute-9-12-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.