reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Losos teryiaki

Suroviny

  • filety z lososa 600 g

Na omáčku:

  • japonská sójová omáčka 2 lžíce
  • rýžové víno Mirin (lze nahradit sherry) 1 lžíce
  • rýžový ocet 2 lžíce
  • najemno nastrouhaný zázvor 1 lžíce
  • sezamový olej 1 lžička
  • cukr 1 lžíce
  • jarní cibulka 1
  • česnek 1 stroužek
  • kousek nadrcené chilli papričky
  • černý pepř dle chuti
  • bílá ředkev 1

V kastrůlku povařte rýžové víno, sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli papričku, sezamový olej, česnek, zázvor, najemno nakrájenou jarní cibulku, cukr a černý pepř. Svařte do hustší konzistence a proceďte.
Lososa nakrájejte na menší porce. Prochladlou směs nalijte na lososa a nechte marinovat alespoň 20 minut. Lososa vyjměte a osušte, marinádu varem zredukujte. Na grilu nebo na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a krátce na něm opečte kousky lososa. Povrch lososa poté potřete marinádou a krátce pod grilem zapečte.
Podávejte s nastrouhanou ředkví a uvařenou rýží.

Zdroj: Losos teryiaki; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/losos-teryiaki [On-line 28.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.