- listové těsto
- plátkový sýr
- 5 porcí lososa
- sáček mražené zeleniny
- koření na ryby
- sůl
- 1 lžíce sójové omáčky
- máslo
- hladká mouka
- vejce
Balíček listového těsta vyválíme na placku jako na štrúdl. Poklademe ji 200 g plátkového sýra a 5 porcemi osoleného a okořeněného lososa. Na pánvi rozpustíme trochu másla a na něm podusíme celý pytlík mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice). Zakápneme lžící sójové omáčky, přidáme půl lžičky soli a půl lžičky koření na ryby. Po vychladnutí podušenou zeleninou poklademe připraveného lososa. Vše smotáme jako štrúdl, přeložíme na vymazaný plech a závin potřeme rozšlehaným vejcem. Na závěr ozdobíme sýrovými proužky a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme asi 50 minut.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososiada [On-line 25.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář