reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lotrinský koláč

6−8 porcí

  • pečicí forma o průměru 30 cm
  • 300 g hladké mouky
  • 6 vajec
  • 150 g másla
  • 200 g anglické slaniny
  • 125 g tučné zakysané smetany (crème fraîche)
  • 100 g sýru gouda vcelku
  • špetka muškátového oříšku
  • mletý pepř
  • sůl

Z mouky, vajec, másla změklého při pokojové teplotě a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které zabalené ve folii necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny.

Těsto vyválíme a vložíme do formy (skleněná koláčová kulatá forma), začistíme okraje a propícháme vidličkou.

Slaninu nakrájíme na nudličky a lehce opečeme, rozprostřeme jí na těsto a zasypeme strouhaným sýrem.

Čtyři zbylá vejce smícháme se zakysanou smetanou, ochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a nalijeme do formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 20−25 minut.

Zdroj: Lotrinský koláč; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1151 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.