- 500 g vepřové kýty
- 4 menší cibule
- 5 brambor
- 4 ostravské klobásy
- 300 g slaniny
- 2 zelené papriky
- sůl
- pepř
Vepřovou kýtu nakrájíme na menší kostky, klobásu, anglickou slaninu a brambory na silnější plátky, cibulí a papriku na proužky. Suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehlice. Připravíme si dostatečně velké obdélníky
alobalu a potřeme je tukem. Vložíme na ně naplněné jehlice, osolíme, opepříme a dobře zabalíme, aby šťáva z alobalu nemohla vytéci. Balíčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu. Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.
Vepřovou kýtu můžete nahradit kuřecím masem. Dobu pečení tím výrazně zkrátíte.
Poslední tip, trik či komentář