- 600 g hovězího masa z plecka
- 200 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g sádla
- 2 lžičky sladké papriky
- špetka mletého kmínu
- špetka majoránky
- 0,5 l horkého masového vývaru
- 150 g rajčat
- 150 g papriky
- 600 g moučných brambor
Maso nakrájíme na kostky 2 cm velké, cibuli a česnek na malé kostičky. Sádlo rozpustíme při střední teplotě a cibuli i česnek opečeme dozlatova. Přidáme maso a koření, zalijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka při mírné teplotě. Oloupané brambory, rajčata a paprikový lusk nakrájíme na kostky a po 70 minutách přidáme k masu. Společně dusíme do změknutí. Před podáváním guláš dochutíme. Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu je selský chléb a maďarské červené víno.
Poslední tip, trik či komentář