reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zabíjačkový guláš

  • 1 kg libového vepřového masa
  • 6OO g vepřového laloku s brzlíky
  • 600 g cibule
  • 800 g vepřových drobů (ledvinka, slezinka, kousek jazyka, jater a srdce, mozeček)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 g škvařeného sádla
  • vývar z masa
  • mletý pepř
  • mletá sladká paprika
  • kmín
  • česnek, sůl

Zabijačkový guláš se připravuje hned po porážce a zavěšení prasete; uvedené suroviny z prasete vyřízneme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova, přidáme mletou papriku, po jejím zpěnění vložíme maso pokrájené na kousky, droby (kromě mozečku) a za stálého míchání osmažíme. Když se stává vydusí do tuku, směs okořeníme, podlijeme trochou vývaru z masa, osolíme, vmícháme třený česnek a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Šťávu opět vydusíme do tuku, zahustíme moukou, za stálého míchání osmažíme, přidáme odblaněný, pokrájený mozeček a opět smažíme. Guláš podlijeme znovu trochu vývaru a dusíme, až maso změkne. Guláš by měl být pikantní, dobře okořeněný. Podáváme jej s chlebem a sterilovanou zeleninou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.