reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maďarský kotlíkový guláš

  • 600 g hovězího masa z plecka
  • 200 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g sádla
  • 2 lžičky sladké papriky
  • špetka mletého kmínu
  • špetka majoránky
  • 0,5 l horkého masového vývaru
  • 150 g rajčat
  • 150 g papriky
  • 600 g moučných brambor

Maso nakrájíme na kostky 2 cm velké, cibuli a česnek na malé kostičky. Sádlo rozpustíme při střední teplotě a cibuli i česnek opečeme dozlatova. Přidáme maso a koření, zalijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka při mírné teplotě. Oloupané brambory, rajčata a paprikový lusk nakrájíme na kostky a po 70 minutách přidáme k masu. Společně dusíme do změknutí. Před podáváním guláš dochutíme. Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu je selský chléb a maďarské červené víno.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.