reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Makrela v tomatové omáčce

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 malé makrely,
    sůl, pepř,
    1 lžička tymiánu,
    2 lžíce olivového oleje,
    1 malá cibule (šalotka),
    1/2 bulvy fenyklu,
    2 stroužky česneku,
    200 ml bílého vína,
    4 loupaná rajčata,
    2 snítky kopru

Tomatová omáčka:

  • 1 cibule (šalotka),
  • 2 stroužky česneku,
  • sůl, pepř

Makrely nařízneme několikrát na hřbetu, osolíme, opeříme a posypeme tymiánem.

Připravíme si tomatovou omáčku, V kastrole zesklovatíme pokrájenou cibuli s česnekem. Pak přidáme loupaná rajčata, osolíme, opepříme a povaříme.

Do pekáče vlijeme olej a makrely na něm opečeme z obou stran. Pak je vyndáme a do pekáče nasypeme cibulku nadrobno a fenykl nakrájený na nudličky. Osolíme, opepříme a restujeme. Pak přidáme česnek a víno a povaříme. Vlijeme připravenou tomatovou omáčku a přidáme nakrájená rajčata a kopr. Do pekáče s omáčkou vložíme opečené makrely a dáme je dusit do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 minut.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/makrela-v-tomatove-omacce-16-3-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.