Suroviny:
- 250 g moučkového cukru
- 3 bílky
- 250 g jemně mletých loupaných mandlí
- 3 lžičky kakaa holandského typu
Cukr utřete s dvěma bílky a strouhanými mandlemi. Vznikne pevná mandlová hmota – pokud by vám připadala řídká, přidejte ještě trochu cukru a mandlí. Uštipujte z ní kousky a vytvarujte malé “soudky”, které budou sloužit jako noha hříbku. Na obouch koncích vytvarujte plošinku, aby byly hříbky stabilní. Zbylou polovinu těsta smíchejte s kakaem a vytvarujte kloboučky – na spodní straně by opět měly být ploché. Zbylý bílek lehce prošlehejte. Nožičky a kloboučky k sobě slepujte bílkem a nechte dva dny schnout při pokojové teplotě na tajném místě, na které nevidí nikdo z vaší rodiny. Pak je uložte do dobře těsnící uzavíratelné dózy vyložené ubrousky a uchovávejte v chladničce.
Zdroj: Mandlové hříbky; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/vanocni-inspirace-podle-karoliny-kamberske [On-line 14.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář