reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mandlové hříbky

Suroviny:

  • 250 g moučkového cukru
  • 3 bílky
  • 250 g jemně mletých loupaných mandlí
  • 3 lžičky kakaa holandského typu

Cukr utřete s dvěma bílky a strouhanými mandlemi. Vznikne pevná mandlová hmota – pokud by vám připadala řídká, přidejte ještě trochu cukru a mandlí. Uštipujte z ní kousky a vytvarujte malé “soudky”, které budou sloužit jako noha hříbku. Na obouch koncích vytvarujte plošinku, aby byly hříbky stabilní. Zbylou polovinu těsta smíchejte s kakaem a vytvarujte kloboučky – na spodní straně by opět měly být ploché. Zbylý bílek lehce prošlehejte. Nožičky a kloboučky k sobě slepujte bílkem a nechte dva dny schnout při pokojové teplotě na tajném místě, na které nevidí nikdo z vaší rodiny. Pak je uložte do dobře těsnící uzavíratelné dózy vyložené ubrousky a uchovávejte v chladničce.

Zdroj: Mandlové hříbky; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/vanocni-inspirace-podle-karoliny-kamberske  [On-line 14.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.