reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mandlové šátečky

  • 200 g hladké mouky
  • 130 g másla
  • 1 vejce
  • špetk soli
  • 100 g loupaných strouhaných mandli
  • 100 g práškového cukru s vanilkou
  • 1 celé vejce
  • 2 vařené prolisované žloutky

Z mouky, poloviny vejce (druhou polovinu necháme na potření), másla a soli vypracujeme na vale těsto. Necháme je dvě až tři hodiny v chíadnu odpočinout. Mezitím si připravíme nádivku: utřeme syrové vejce s cukrem, přidáme vařené žloutky a ještě chvíli třeme. Pak zamícháme strouhané mandle. Odpočaté těsto rozválíme na placku, rádýlkem vykrajujeme čtverečky a plníme nádivkou. Cípky přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky. Okraje prstem stlačíme, aby nádivka nevytekla. Šátečky potíráme rozšlehaným vejcem, můžeme přizdobit polovinou mandličky a pečeme v prudké troubě dorůžova. Teplé obalíme ve vanilkovém cukru.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.