reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Vanilkové rohlíčky

  • 200 g hladké mouky
  • 120 g tuku
  • 80 g mletých ořechů
  • 30 g práškového cukru
  • 100 g vanilkového cukru na obalení

Na vale vypracujeme těsto, utvoříme z něho dlouhý váleček a rozdělíme ho asi na 40 dílků. Z každého dílku utvoříme jeden rohlíček. Pečeme rychle v prudké troubě. Teplé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru. Lépe chutnají, když je necháme 10 až 14 dnů uležet. Práci si usnadníme, tvoříme-li rohlíčky pomocí speciálního tvořítka v masovém strojku, nebo: z těsta vyválíme plát asi 5—6 mm silný, vypícháme kolečka a střed vypíchneme menším kolečkem, zůstane nám kružnice asi 6 mm silná, tuto v póloví ně rozřízneme a konce dotvarujeme v úhledný-rohlíček.

loading...

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.