Ingredience
- 130 g kulatozrnné rýže
- 260 ml plnotučného mléka
- 70 g marcipánu
- 30 ml javorového sirupu
- 1 hruška
- 50 g másla
- 100 ml portského vína
- Špetka skořice
- Cukr
Mléko si přivedeme do varu. Pak do něj přidáme kostky marcipánu a javorový sirup. Vše v hrnci rozmixujeme. Poté přidáme rýži a špetku skořice, smícháme. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na osminky. Rozehřejeme si pánev. V ní rozpustíme máslo. Hrušku obalíme v cukru a začneme ji opékat. Až nám začne zlátnout, podlijeme ji vínem. Můžeme servírovat.
Zdroj: Mandlový rýžový dezert; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1960-mandlovy-ryzovy-dezert/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář