reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mandlový rýžový dezert

Ingredience

  • 130 g kulatozrnné rýže
  • 260 ml plnotučného mléka
  • 70 g marcipánu
  • 30 ml javorového sirupu
  • 1 hruška
  • 50 g másla
  • 100 ml portského vína
  • Špetka skořice
  • Cukr

Mléko si přivedeme do varu. Pak do něj přidáme kostky marcipánu a javorový sirup. Vše v hrnci rozmixujeme. Poté přidáme rýži a špetku skořice, smícháme. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na osminky. Rozehřejeme si pánev. V ní rozpustíme máslo. Hrušku obalíme v cukru a začneme ji opékat. Až nám začne zlátnout, podlijeme ji vínem. Můžeme servírovat.

Zdroj: Mandlový rýžový dezert; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1960-mandlovy-ryzovy-dezert/ [On-line 05.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.