Ingredience:
- 1 hlávka kapusty
- 100 g sýru Feta
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 citron
- 1 jablko
- 1 lžíce vlašských ořechů
- 1 lžíce namočených rozinek
- šťáva z ½ pomeranče
- 1 lžička medu
- mletý černý pepř
- sůl
Z kapustové omyté hlávky odloupneme tmavě zelené listy. Světlejší křehké listy kapusty nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a rukou kapustu promneme. Necháme chvíli odpočinout. Mezitím nahrubo nastrouháme oloupané jablko a nasucho opražíme jádra vlašských ořechů. Kapustové proužky smícháme s jablkem a ořechy, přidáme med, rozinky namočené v pomerančové šťávě, promícháme a do salátu nadrobíme sýr Fetu. Necháme vychladit a máme hotovo.
Zdroj: MARGARETIN ČERSTVÝ KAPUSTOVÝ SALÁT; TV Nova U Haliny v kuchyni http://doma.nova.cz/clanek/recepty/u-haliny-v-kuchyni-vsechny-recepty-z-dvacateho-tretiho-dilu.html [On-line 05.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář