reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

MARGARETIN ČERSTVÝ KAPUSTOVÝ SALÁT

Ingredience:

  • 1 hlávka kapusty
  • 100 g sýru Feta
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • 1 jablko
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • 1 lžíce namočených rozinek
  • šťáva z ½ pomeranče
  • 1 lžička medu
  • mletý černý pepř
  • sůl

Z kapustové omyté hlávky odloupneme tmavě zelené listy. Světlejší křehké listy kapusty nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a rukou kapustu promneme. Necháme chvíli odpočinout. Mezitím nahrubo nastrouháme oloupané jablko a nasucho opražíme jádra vlašských ořechů. Kapustové proužky smícháme s jablkem a ořechy, přidáme med, rozinky namočené v pomerančové šťávě, promícháme a do salátu nadrobíme sýr Fetu. Necháme vychladit a máme hotovo.

Zdroj: MARGARETIN ČERSTVÝ KAPUSTOVÝ SALÁT; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://doma.nova.cz/clanek/recepty/u-haliny-v-kuchyni-vsechny-recepty-z-dvacateho-tretiho-dilu.html [On-line 05.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.