Potřebujeme:
- 700 g bizoních žeber
- 2 l vody
- 250 ml 8 % octa
- 250 ml červeného vína
- 1 lžíce cukru
- mletý pepř
- sůl
Žebra vložíme do pekáče a zalijeme marinádou, kterou jsme si připravili z vody, octa, červeného vína, cukru, pepře a soli. Vložíme do lednice a marinujeme 24 hodin.
Žebra z marinády vyjmeme, necháme okapat a zabalíme do pečicího papíru a poté do alobalu, dobře utáhneme a pečeme ve vyhřáté troubě na 130 °C 5−6 minut.
Upečená žebra vyjmeme z obalu, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s kyselými okurkami, beraními rohy a chlebem.
Zdroj: Marinovaná bizoní žebra; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1541-marinovana-bizoni-zebra/ [On-line 07.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář