- prsa s kůží
0,5 l bílého jogurtu
1 plechovka kokosového mléka
1 červená kari pasta
sůl a pepř
čínské vaječné instantní nudle (čtyři porce)
stroužek česneku
olej na smažení
sojová omáčka Kikoman
zázvorová omáčka nebo čerstvý strouhaný zázvo
sladká chilli omáčka
3 limety
čerstvý koriandr
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Z jogurtu, kokosového mléka a kari pasty vytvoříme marinádu. Do ní vložíme prsa a necháme v lednici cca 3 hodiny marinovat. Potom prsa vyndáme, jemně oklepeme. Do remosky kápneme trochu oleje , vložíme namarinovaná prsa a dáme péct. Pečeme cca ¾ hodiny.Mezitím si připravíme nudle. Vroucí vodou zalijeme suché nudle a necháme nabobtnat. Pak je přecedíme a necháme okapat.Připravíme si Wok pánev, do které dáme olej a nasekaný česnek.. Ten osmažíme a přidáme nudle. Vše osmahneme. Přilijeme sojovou omáčku, zázvorovou omáčku, sladkou chilli omáčku a limetovou šťávu. Přisypeme trochu nastrouhané limetové kůrry, nakonec přidáme nasekaný koriandr. Servírujeme upečené maso společně s nudlemi.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/402-marinovane-kure-s-nudlemi/
Poslední tip, trik či komentář