4 porce
- 4 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- bylinky (tymián, rozmarýn, pažitka, petrželka)
- mletá sladká paprika
- slunečnicový olej
- mletý pepř
- sůl
Omytá kuřecí prsa vložíme do uzavíratelné nádoby. Cibuli, česnek, bylinky, mletou papriku, olej, sůl a pepř rozmixujeme dojemna a nalijeme na kuřecí prsa, dobře promícháme, uzavřeme a necháme 24 hodin marinovat. Kuřecí prsa vyjmeme z nádoby a po obou stranách opečeme na pánvi, poté ještě vložíme do trouby na 160 °C na 15−20 min.
Zeleninový bulgur
- 100 g bulguru
- voda na uvaření
- 100 g cukety
- 100 g lilku
- 100 g žluté nebo červené papriky
- 100 g červené cibule
- 50 g másla
- mletý pepř
- sůl
Bulgur vložíme do vroucí, mírně osolené vody, a vaříme doměkka a scedíme.
Zeleninu pokrájíme na malé kostičky a orestujeme ji na másle, asi 3 minuty poté přidáme uvařený bulgur, dobře promícháme, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Zdroj: Marinované kuřecí prso se zeleninovým bulgurem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1785-marinovane-kureci-prso-se-zeleninovym-bulgurem/ [On-line 11.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář