Na 4 porce potřebujeme:
- 400 g lososa (filet s kůží),
50 g hrubé mořské soli,
špetka pepře,
50 ml olivového oleje extra vergine,
50 ml citronové šťávy,
1 lžíce kaparů,
1/2 lžíce posekaného kopru
Salát:
- několik listů salátu frisse,
- několik listů z řapíkatého celeru,
- 4 ředkvičky,
- citronová šťáva,
- olivový olej extra vergine,
- sůl, pepř
Z filetu lososa odkrojíme břišní část a nakrájíme ho na slabé plátky. Velký talíř posypeme slabě solí a pepřem. Pokapeme polovinou oleje a citronové šťávy. Na takto připravený talíř rozložíme plátky lososa. Ty pokapeme zbylým olivovým olejem a citronovou šťávou a necháme 10 až 15 minut marinovat.
Mezi tím si připravíme salátek. Frisse, list řapíkatého celeru a pokrájené ředkvičky smícháme. Pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme opepříme a promícháme.
Marinovaného lososa posypeme kapary a koprem a naaranžujeme trochu salátku. Podáváme s bagetou a citronem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/marinovane-platky-lososa-6-4-2010.html
Poslední tip, trik či komentář