reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinované plátky lososa

Na 4 porce potřebujeme:

  • 400 g lososa (filet s kůží),
    50 g hrubé mořské soli,
    špetka pepře,
    50 ml olivového oleje extra vergine,
    50 ml citronové šťávy,
    1 lžíce kaparů,
    1/2 lžíce posekaného kopru

Salát:

  • několik listů salátu frisse,
  • několik listů z řapíkatého celeru,
  • 4 ředkvičky,
  • citronová šťáva,
  • olivový olej extra vergine,
  • sůl, pepř

Z filetu lososa odkrojíme břišní část a nakrájíme ho na slabé plátky. Velký talíř posypeme slabě solí a pepřem. Pokapeme polovinou oleje a citronové šťávy. Na takto připravený talíř rozložíme plátky lososa. Ty pokapeme zbylým olivovým olejem a citronovou šťávou a necháme 10 až 15 minut marinovat.

Mezi tím si připravíme salátek. Frisse, list řapíkatého celeru a pokrájené ředkvičky smícháme. Pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme opepříme a promícháme.
Marinovaného lososa posypeme kapary a koprem a naaranžujeme trochu salátku. Podáváme s bagetou a citronem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/marinovane-platky-lososa-6-4-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.