- 500 g čerstvého tuňáka
400 ml kokosového mléka
3 limety
2 lžíce sojové omáčky
2 lžičky tom yum pasty
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
čerstvý koriandr
chilli
sůl
na přílohu:
- rýžové nudle
- sezamová semínka
- sezamový olej
Kokosové mléko rozmixujeme s limetovou šťávou, sojovou omáčkou, Tom Yum pastou, česnekem, solí a trochou chilli. Vmícháme nasekanou jarní cibulku a hotovou marinádou zalijeme syrové maso tuňáka, nakrájené na tenké plátky. Necháme v chladu minimálně půl hodiny marinovat a podáváme posypané nasekaným čerstvým koriandrem.
A pokud tento exotický předkrm doplníme navíc rýžovými nudlemi, které jsme po uvaření smíchali s trochou sezamového oleje a opraženými sezamovými semínky, úspěch je zaručen.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/271-marinovane-platky-tunaka/
Poslední tip, trik či komentář