reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinované plátky tuňáka

  • 500 g čerstvého tuňáka
    400 ml kokosového mléka
    3 limety
    2 lžíce sojové omáčky
    2 lžičky tom yum pasty
    1 stroužek česneku
    1 jarní cibulka
    čerstvý koriandr
    chilli
    sůl

na přílohu:

  • rýžové nudle
  • sezamová semínka
  • sezamový olej

Kokosové mléko rozmixujeme s limetovou šťávou, sojovou omáčkou, Tom Yum pastou, česnekem, solí a trochou chilli. Vmícháme nasekanou jarní cibulku a hotovou marinádou zalijeme syrové maso tuňáka, nakrájené na tenké plátky. Necháme v chladu minimálně půl hodiny marinovat a podáváme posypané nasekaným čerstvým koriandrem.
A pokud tento exotický předkrm doplníme navíc rýžovými nudlemi, které jsme po uvaření smíchali s trochou sezamového oleje a opraženými sezamovými semínky, úspěch je zaručen.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/271-marinovane-platky-tunaka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.