Ingredience
- 6 velkých žampionů
- 2 plátky toastového chleba
- ¼ svazku petrželky
- 100 g poloměkkého sýra
- Hrubá mořská sůl
- Čerstvě namletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce octa balsamico
- ½ lžíce sojové omáčky
- Rozmarýn
- Sůl
Toastový chléb zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky. Ty pak smícháme s nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželkou. Žampionům odkrojíme nohy. Do misky si dáme balsamico, sojovou omáčku, olivový olej a rozmarýn. Omáčku promícháme a žampiony na 20 minut naložíme. Rozpálíme si olej a budeme 2 až 3 minuty restovat. Houby osolíme, opepříme a naplníme směsí z toastového chleba. Potom je přendáme do trouby a pečeme 5 až 6 minut při 200 stupních.
Zdroj: Marinované žampiony Portobello; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1860-marinovane-zampiony-portobello/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář