Ingredience
- 500 g filetů sledě
- 250 ml vody
- 1 dl jablečného octa
- 2 dl cukru
- 1 lžička soli
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
- Bobkový list
- Nové koření
- Pepř
- Hřebíček
- Chléb
- Sýr
- Bylinky
Vykostěné, očištěné a kůže zbavené filety nakrájejte a dejte stranou. Do kastrolu nalijte jablečný ocet a přidejte cukr a sůl. Nakrájejte mrkev, cibuli a přidejte je do kastrolu. Přihoďte bobkový list, nové koření, hřebíček a celý pepř. Nálev svařte, zalijte s ním kousky sledě a nechte 6 hodin odležet.
Takto namarinovaný sleď je výchozí surovina například pro sledě v kari marinádě.
Zdroj: Marinovaný herynek; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2592-marinovany-herynek/ [On-line 03.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář