reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaný herynek

Ingredience

  • 500 g filetů sledě
  • 250 ml vody
  • 1 dl jablečného octa
  • 2 dl cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 mrkev
  • 1 červená cibule
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Pepř
  • Hřebíček
  • Chléb
  • Sýr
  • Bylinky

Vykostěné, očištěné a kůže zbavené filety nakrájejte a dejte stranou. Do kastrolu nalijte jablečný ocet a přidejte cukr a sůl. Nakrájejte mrkev, cibuli a přidejte je do kastrolu. Přihoďte bobkový list, nové koření, hřebíček a celý pepř. Nálev svařte, zalijte s ním kousky sledě a nechte 6 hodin odležet.

Takto namarinovaný sleď je výchozí surovina například pro sledě v kari marinádě.

Zdroj: Marinovaný herynek; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2592-marinovany-herynek/ [On-line 03.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.