Ingredience
- 800 g jehněčí kýty
- 1 muškátový oříšek
- Římský kmín
- Sladká paprika
- Tymián
- 1 citron
- Olivový olej
- 5 stroužků neoloupaného česneku
Jehněčí kýtu očistěte a zbavte přebytečného tuku. Připravte si směs koření z muškátového oříšku, římského kmínu, sladké papriky, tymiánu a citrónové kůry. Směs vetřete do masa, to vložte do rozpálené pánve a zprudka opékejte ze všech stran.
K masu přidejte neoloupané stroužky česneku a rozkrájený citrón. Ten na maso i vymačkejte. Pekáč dejte do trouby rozpálené na 160 stupňů a pečte asi 50 minut.
Jako přílohu doporučujeme bylinkový kuskus s rukolovým jogurtem.
Zdroj: Marocká jehněčí kýta; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2618-marocka-jehneci-kyta/ [On-line 10.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář