reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marocká jehněčí kýta

Ingredience

  • 800 g jehněčí kýty
  • 1 muškátový oříšek
  • Římský kmín
  • Sladká paprika
  • Tymián
  • 1 citron
  • Olivový olej
  • 5 stroužků neoloupaného česneku

Jehněčí kýtu očistěte a zbavte přebytečného tuku. Připravte si směs koření z muškátového oříšku, římského kmínu, sladké papriky, tymiánu a citrónové kůry. Směs vetřete do masa, to vložte do rozpálené pánve a zprudka opékejte ze všech stran.

K masu přidejte neoloupané stroužky česneku a rozkrájený citrón. Ten na maso i vymačkejte. Pekáč dejte do trouby rozpálené na 160 stupňů a pečte asi 50 minut.

Jako přílohu doporučujeme bylinkový kuskus s rukolovým jogurtem.

Zdroj: Marocká jehněčí kýta; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2618-marocka-jehneci-kyta/ [On-line 10.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.