Ingredience
- ½ okurky hadovky
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 1 citron
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sekaného koriandru
- Sůl
- Pepř
- Arabský chléb
V míse smícháme citronovou šťávu, koriandr, rozmačkaný česnek, olivový olej, sůl a pepř. Okurku rozkrojenou na půl, zbavenou dužiny, nakrájíme na měsíčky. Nakrájíme také papriku a rajčata. Pak papriku a okurku vhodíme do hrnce s vodou a krátce povaříme na malém plameni. Přisypeme cibuli, zamícháme, přidáme rajčata a necháme 1 až 2 minuty. Zeleninu vyndáme, okapeme a promícháme v dresinku.
Zdroj: Marocký vařený salát; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2090-marocky-vareny-salat/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář